Kontaktlinser

Har du lyst til at prøve kontaktlinser?

Hos Hans Laursen Optik foretager vi kontaktlinseudmålinger og i samråd med dig, finder vi den løsning som passer bedst til dig og din hverdag.

En kontaktlinseudmåling består af:

Gode råd

Gode råd – Hvis kontaktlinser er nyt for dig:

Vælg en sund kontaktlinse

Vælg kontaktlinser med størst muligt iltgennemtrængelighed.

God og korrekt håndtering

God og korrekt håndtering er vigtig for at undgå komplikationer.

Snak om behov og forventning

Snak grundigt med din personlige kontaktlinseoptiker om dine behov og forventninger.

Og husk – Du er altid velkommen til at kontakte din Hans Laursen butik for at få en uforpligtende snak.

Kontaktlinsetyper

Endagsdags kontaktlinser

Bløde kontaktlinser, som bruges en dag og derefter kasseres. De er således nemme at håndtere, da de ikke skal rengøres, og der er derfor minimal risiko for komplikationer. De er tynde og bløde og kan bruges både til fuldtids- og deltidsbrug.

Månedskontaktlinser

Bløde kontaktlinser, som kan bruges til fuldtids- eller deltidsbrug. Denne kontaktlinsetype bruges i dagtimerne, hvorefter de tages ud og rengøres ved simple renseprocedurer for derefter at opbevare dem i kontaktlinsevæske natten over.

Døgnkontaktlinser

Det er bløde kontaktlinser, som er lavet i et silikonemateriale. Dette sikrer en høj iltning til hornhinden, og dermed er der mulighed for at sove med disse kontaktlinser i optil 30 døgn, hvorefter de skal kasseres. Det er en kontaktlinsetype, der giver stor frihed, fordi du ikke skal tænke på rengøring.

Flerstyrke kontaktlinser

Flerstyrke kontaktlinser er til dig, der ikke ønsker at bære briller, men ikke længere kan undvære styrke til læsning. De sikrer korrektion af dit syn på alle distancer. Det er bløde kontaktlinser, som findes både til endags- og månedsbrug.

Farvede kontaktlinser

Med farvede kontaktlinser kan du ændre, forstærke eller fremhæve din øjenfarve. De fås i et stort udvalg af farver, og de findes som både endags- og månedslinser.

Specialkontaktlinser

Disse kontaktlinser er særlig velegnet til komplicerede synsfejl, som høje styrker og store bygningsfejl. De findes både i bløde og hårde typer, og de tilpasses individuelt til dig, der har komplicerede styrker.

Ortho-K kontaktlinser

Kunne du tænke dig at sove din nærsynethed væk, så er Ortho-K kontaktlinser lige noget for dig. Ortho-K natkontaktlinser gør det muligt på en sikker måde at benytte kontaktlinser om natten og derved slippe for synshjælpemidler om dagen.

Der er tre gode grunde til at vælge Ortho-K kontaktlinser:

Er du interesseret i at høre mere om disse natkontaktlinser, kan du kontakte vores specialklinikker i Horsens og Vejle.

Spørgsmål og svar!

I princippet ja. Indimellem kan forskellige årsager fx medicinsk behandling umuliggøre brug af kontaktlinser. Derudover kan kontaktlinser i visse tilfælde være ukomfortable, hvis du har meget sensitive eller tørre øjne.
Under forudsætning af at kontaktlinserne bruges, som din personlige optiker foreskriver, har de moderne kontaktlinser ingen skadelig effekt på dine øjne. Heller ikke hvis du bruger kontaktlinser mange år.
Ja, bygningsfejl er ikke en hindring, heller ikke hvis bygningsfejlen er stor. Store bygningsfejl vil dog begrænse udvalget af kontaktlinser.
De moderne kontaktlinsematerialer er netop udviklet for at imødekomme tørre øjne. I nogle tilfælde vil nedsat kontaktlinsebrug kunne afhjælpe problemet, og kun i meget få tilfælde må kontaktlinser udelukkes.
Det afhænger i stor grad af barnets modenhed. Barnet skal kunne modtage og forstå vigtigheden i hygiejne og pleje af kontaktlinserne, og barnet skal være motiveret for at bruge og håndtere dem korrekt.
I tilfælde af allergi anbefaler vi endagskontaktlinser, dermed undgår du rensevæske, som kan indeholde allergifremkaldende stoffer. Hvis dine styrker ikke kan leveres som endagskontaktlinser, vælger vi en anden kontaktlinsetype kombineret med et plejemiddel, der er særlig egnet til allergikere.
Alle kan lære at tage kontaktlinser af og på, men det kan være svært i starten. Vi vil ved udlevering af kontaktlinserne give dig en grundig instruktion i håndtering, så du fremadrettet føler dig sikker ved kontaktlinsebrug.
Ja, men det er vigtigt at undgå at få make-up på kontaktlinserne. Kontaktlinserne skal derfor sættes i inden du tager make-up på og tages ud igen inden make-uppen fjernes.
Nej. Der laves i dag kontaktlinser med hyppigere udskiftning og høj iltgennemtrængning, som sikrer en problemfri hverdag med kontaktlinser. Det kræver blot, at du følger optikerens vejledning, og at du til enhver tid bruger din sunde fornuft. Vær altid opmærksom på rødme, smerte eller irritation i dine øjne og hold pause og kontakt din personlige optiker, hvis du oplever ubehag.
Har du ikke fået svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig i din personlige Hans Laursen Optik.

Kontaktlinsemærker

Alcon

Alcon er førende på verdensplan i at udvikle og producere kontaktlinser i høj kvalitet. Virksomheden har stor fokus på udvikling og forskning, som resulterer i optimal komfort og velvære ved den aktive forbruger. Motto`et er “Shared Passion for Healthy Vision and Better Life”, og kontaktlinserne forhandles over hele verden.

Cooper Vision

Cooper Vision er ligeledes en af verdens største kontaktlinseproducenter, med en række af de mest avancerede kontaktlinsetyper i porteføljen. Virksomheden er kendt for at vægte innovation og udvikling højt og har desuden stor fokus på kvalitet og sundhed.

Bausch & Lomb

Bausch & Lomb startede 1853 i New York og er dermed en af USA’s ældste virksomheder. Sidenhen er virksomheden vokset til en af de største producenter af optiske hjælpemidler og produkterne forhandles i dag i mere end 100 lande.

Johnson & Johnson

Virksomhedens hovedsæde ligger i Florida og er en af verdens førende inden for produktion af bl.a. kontaktlinser. Udover at producere kontaktlinser, producerer Johnson & Johnson også medicinalprodukter, samt kosmetik, cremer osv.
I samarbejde med øjenspecialister er Johnson & Johnsons mål at forbedre patienternes livskvalitet med kontaktlinser i topkvalitet.

Vision Care

Vision Care er et nyere firma der startede i 1997, som en enkeltmandvirksomhed, men sidenhen har det udviklet sig til hele Skandinavien.
De er kendt som værende det firma, der tilbyder det bredeste og mest avancerede kontaktlinse sortiment tilpasset den individuelle kunde.
Virksomhedens indfaldsvinkel er nemlig, at kunne tilbyde alle kunder en mulighed for at prøve kontaktlinser ligegyldigt, hvor kompliceret udfordringen er.